Det sker i Ballen

Jylland 
Færgen sejler fra Hou til Sælvig - 15 min. kørsel fra Balliwood.
www.tilsamsoe.dk

Færgen sejler fra Aarhus til Sælvig - 15 min. kørsel fra Balliwood.
www.saax.dk

Sjælland
Færgen sejler fra Kalundborg direkte til Ballen - 3 min. kørsel fra Balliwood. 
www.faergen.dk

Cykeludlejning
Øen opdages bedst på to hjul. Samsø Cykler udlejer cykler til gode priser.
www.samsøcykler.dk

Svends Turistrundfart

Bussen er en Chevrolet Six fra 1934 og kørte på Samsø helt frem til 1970, hvor den blev solgt ud af øen. Den gamle bus overlevede og endte i Tyskland, og alle havde glemt den. Pludselig så Svend Larsen fra Ballen på Samsø, at bussen var til salg – og fluks købte han den gamle Chevrolet hjem igen, og efter renovering og ny motor, tøffer Svend nu på bedste Dirch Passer-vis rundt på øens veje på rundtur.

Veteranrundfart

 

 

Aktiviteter for de mindste

Landkrabben tilbyder maritime aktiviteter og naturformidling for hele familien. 

Der kan lånes udstyr til fiskeri på det lave vand, og de mindste kan fange krabber lige ved Ballen havn. 

 

 

 

 

 

Restaurant Strandlyst

På Strandlyst er alle retter bygget op af friske råvarer fra Samsø og tilberedt på traditionel fransk vis. Hver råvare ligger inde med en frisk, markant og gennemtrængende smag, fordi den senest ligger på hakkebrættet, et par timer efter den er plukket eller hevet op af jorden. Derfor bringer hver enkelt råvare også noget ganske unikt til spisebordet, som skal fremelskes.

Strandlyst

 

 

 

Restaurant SAK

Ny og spændende restaurant på Samsø, som absolut skal ses og prøves. Hvad der ender på tallerkenen, bestemmer øen og sæsonen i skøn forening. Hvordan det bliver tilberedt bestemmer erfaringen og kreativiteten.

Restaurant SAK

 

 

 

 

De skønneste badestrande

Fra Ballen havn og ud mod Strandskoven er der en skøn badestrand, hvor vandet bliver passende svømmedybt nogle meter ude.

Når varmen bliver for intens, eller du skal have en pause fra svømmeriet, kan du spadsere ind til Ballen by, hvor der er masser af caféer, restauranter og butikker.

Der er også en dejlig badestrand umiddelbart syd for Ballen Havn, og i selve havnebassinet kan små børn boltre sig i det rene vand.

 

 

 

Restaurant Skipperly

Med en helt unik beliggenhed, der giver en fantastisk udsigt over livet i lystbådehavnen i Ballen, ligger den hyggelige restaurant Skipperly. Menukortet byder på en række hjemmelavede delikatesser, der altid er tilberedt med råvarer fra øens eget spisekammer. Der er krydderier på terrassen, skipper-billeder i restauranten og legetøj til de mindste gæster. 

Skipperly

 

 

 

Den Gamle Købmandsgård

200 meter fra Balliwood, ligger Den Gamle Købmandsgård, der betragtes som turismens vugge på Samsø. Med stemningsfuld præsentation og salg af smagfulde produkter fra øen, og en unik historisk fortælling.

Den Gamle Købmandsgård

 

 

 

 

Samsø Golf

4 km fra Ballen tilbyder Samsø Golf en kuperet, seaside 18-hullers veltrimmet og spændende golfbane, der tiltrækker et stort antal gæstespillere.

Samsø Golf